Torna

A DKSE nyerte a Szuper Csapatbajnokság első fordulóját!

2023.03.19.

2023.03.19.

1 perc

2023. 03. 18-án került megrendezésre a női Szuper CSB 1. fordulója a tornászoknál, ahol a DKSE két csapattal szerepelt. 

A nói mezőnyben hét klub (a Delfin Sportiskolai Sportegyesület, a Dunaferr, az FTC-Telekom, a Veszprém, a KSI és az UTE) vett részt a rangos hazai megmérettetésen. A versenykiírásnak megfelelően egy csapatot felnőtt, ifjúsági, valamint kadet tornászok alkotnak.

A DKSE csapatának tagjai: Szij Emese Ada, Csíki Zsófia, Benkő Boglárka, Mayer Eszter, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Makai Lilla és Kovács Zsófia. Felkészítő edzőik: Badics Réka, Hunyady-Turcsik István és Trenka János.
A csapatot elkísérték a szakosztály legkisebb tornászai is, így jó hangulatban telt a verseny, melyet Trenka János vezetőedző értékelt: Aránylag eredményes versenyen vagyunk túl. Az év első versenyeként ugyan becsúszott néhány pontatlanság, de ebből jól  lehet látni, hogy mi az, amin még dolgoznunk kell a 3 hét múlva kezdődő Európa Bajnokságig.
A Szuper CSB 2023. 03. 19-én az egyéni döntőkkel folytatódik.
A nőknél fontos állomás a szuper csb 1. fordulója, hiszen mind a felnőttek, mind pedig a juniorok Antalyába készülnek, ahol a felnőtteknek Eb-t, a fiataloknak világbajnokságot rendeznek.