Birkózás

Az elmúlt hétvégén a DKSE birkózói két megmérettetésen is részt vettek

2024.03.13.

2024.03.13.

2 perc

2024.03.09-én rendezték meg Szigetváron a gyermek és U10-11 korcsoport szabadfogású versenyét, melyre egyesületünk és fiókszakosztályai is meghívást kaptak.

A megmérettetésen közel 130 versenyző indult magyar és horváth egyesületeket képviselve. A DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 17 fővel vett részt. Az edzők jó visszajelzést kaptak, hogy állnak a versenyzőik a közelgő országos bajnokság előtt, ami ennek a korosztálynak a legnagyobb versenye az évben. A látottak alapján, nem túlzó elvárás, hogy több éremmel és pontszerző hellyel térjünk haza május 26-án Püspökladányból, az országos bajnokságról.

Eredmények:

Gyermek korcsoport

Gyömörei Csaba 2. hely

Horváth Ármin 3. hely

U10 korcsoport

Szabó Viktória 1. hely

Boromisza Nándor 2. hely

Kovács Bene Árpád 2. hely

Erdősi Krisztofer 3. hely

Pálvalvi Csaba 2. hely

Győrfi Patrik 1. hely
Szabó-Gyarmati Dávid 2. hely
Szabó Maximilián Brendon 3. hely
Szélpál-Stadler Benett 2. hely
Szalona Mihály 3. hely

U11 korcsoport

Telek Emma Ilona 3. hely

Katona Kristóf 1. hely

Szloboda Lóránt 1. hely

Várnagy Ákos 3. hely

Ugyanezen a napon, egy hónappal Kecskemét után ezúttal Budapesten az angyalföldi Sterbinszky-kézilabdacsarnokban küzdött az U15-ös korosztály a szabadfogású és női válogatottságért.

A magyarok mellett, most moldovai, ukrán, lengyel, erdélyi és felvidéki birkózók is szőnyegre léptek. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület nyolc versenyzővel képviseltette magát, közülük a nap végére hárman maradtak pontszerző helyen. Győztes selejtezők után a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedeket kőszegi, a 75 kg-osok között Csőregi Zalánt román ellenfele állította meg a döntőbe jutásért. A szintén 75 kilós Zámbó Gergő a selejtező körben ugyanattól a román birkózótól kapott ki, mint klubtársa, így vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. A bronzéremért folytatott mérkőzésen Benedek szigetvári, Zalán pedig csapattársát utasította maga mögé, és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Eredmények:
38 kg Tombor Benedek 3. hely
75 kg Csőregi Zalán 3. hely
75 kg Zámbó Gergő 5. hely

Helyezetlenül zárt:
Kaszala Máté
Fierpasz András
Fekete Csaba
Parádi László
Szloboda Kende

  1. fotó balról: Tombor Benedek, Csőregi Zalán