DKSE

Hatalmas siker: a DKSE az olimpiai pontot szerző sportegyesületek rangsorában a VI. helyet érdemelte ki!

2024.02.06.

2024.02.06.

2 perc

A SOSZ bálon díjazták 2023. év legeredményesebb sportegyesületeit, mely ünnepségen Mátyás Gábor elnök úr vehette át a DKSE díszoklevelét.

A Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megrendezett SOSZ bál 2024 rendezvény keretében Deutsch Tamás, Schmidt Ádám és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át a díjakat a 2023-as nem hivatalos sportegyesületi rangsor legjobbjainak. A rangsorokat a tavalyi esztendőben szerzett olimpiai és paralimpiai pontok alapján, az Európa-bajnokságokat, az Európa Játékokat, a világbajnokságokat, valamint az olimpiákat és paralimpiákat alapul véve készítették el.

Fotók: Cseh Péter

Mint azt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár kiemelte, a sportegyesületek sikereit eddig elsősorban a versenysportban elért eredményekben mérték, mostantól azonban fontos, hogy nyissanak a közösségi sportolók felé, így minél több embernek váljon élete szerves részévé a sport. Hozzátette, a most átadott elismerés egy eszköz is annak a kihívásnak a teljesítésére, amelyet a szövetség, az államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség közösen vállalt a tavalyi év során. Ez nem más, mint a Sportoló Nemzet Program, amelynek a célja, hogy Magyarország sportnemzetből egy testben és szellemben egészségesebb, sportoló nemzetté váljon.

Fotók: Cseh Péter

Deutsch Tamás elnök beszédében kiemelte, az elmúlt egy évben újabb 112 klub csatlakozott a SOSZ-hoz, így annak már összesen 918 tagegyesülete van. Elmondása szerint ezekben több mint 6000 edző dolgozik és 180 ezren sportolnak, közülük 120 ezren versenyszerűen, 60 ezren pedig a szabadidejükben. A SOSZ elnöke köszönetet mondott a kormánynak, hogy 2023-ban összesen 14,3 milliárd forint támogatásban részesítette a kiemelt 8 fővárosi és 25 vidéki klubot. Egyúttal bejelentette, hogy ez az összeg idén tovább 600 millió forinttal emelkedik, a kis- és közepes egyesületek támogatására pedig összesen 550 millió forint áll rendelkezésre a Hiszek Benned! program keretében.

A DKSE a 2023. év legeredményesebb sportegyesületeinek rangsorában az öt fővárosi nagy sportszervezetet követve a hatodik helyen zárt, így a díszoklevelet nagy büszkeséggel vehette át Mátyás Gábor, a DKSE ügyvezető elnöke:

Nagy örömmel és büszkén vehettem át azt a díszoklevelet, melyet Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Dr. Deutsch Tamás SOSZ elnöke adott át a Sportegyesületek Országos Szövetségének 21. Sportbálján, melyet egyesületünk az olimpiai pontot szerző sportegyesületek rangsorában a VI. hellyel érdemelt ki. Öt budapesti nagy sportszervezet előzött meg minket, a vidéki sportegyesületek között a DKSE lett az első. Ezúton szeretném megköszönni sportolóinknak, edzőinknek és valamennyi munkatársunknak, valamint mindenkinek, aki hozzájárult eredményeinkhez, hogy ezt a komoly elismerést kiérdemeltük.

 

cikk forrása: https://sosz.hu/2024/02/03/sosz-bal-2024/