Birkózás

Nyikos Veronika aranyéremmel érkezett haza Antalyából!

2024.03.20.

2024.03.20.

1 perc

A DKSE utánpótlás válogatott birkózója, Nyikos Veronika tegnap érkezett haza Antalyából (Törökország), ahol az U20-as korosztály részére a „Bajnokok” elnevezésű UWW megmérettetésen vett részt.

A nemzetközi versenyen a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok és tádzsikok is szőnyegre léptek. A magyar női válogatott két aranyérmet szerzett, melyből az egyiket Veronika szerezte a 76 kg-os súlycsoportban. Meggyőző birkózással három török versenyzőt győzött le nagy pontkülönbséggel és azt a lengyel sportolót 3-1 arányú pontozással, akitől a néhány héttel ezelőtti nemzetközi versenyen vereséget szenvedett. Ezzel a teljesítménnyel sportolónk megérdemelten lett aranyérmes. Ezzel a győzelemmel ismét nagy lépést tett annak érdekében, hogy ebben az évben is kivívja a válogatottságot és ő képviselhesse hazánkat és egyesületünket az U20-as EB-n és VB-n. A folytatásban tatai
edzőtábor következik, majd újabb versenyeken szurkolhatunk Veronikának.


A 76 kg-os súlycsoport dobogósai, középen Nyikos Veronika

A két magyar aranyérmes (bal oldalon Nyikos Veronika, középen Ligeti Richárd válogatott edző, jobb oldalon Terék Gerda 57 kg)