Birkózás

Nyikos Veronika komoly elismerésben részesült!

2022.11.03.

2022.11.03.

3 perc

A komoly elismeréshez, a „Jövő legértékesebb sportolója” kategóriában elért második helyezéshez Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is gratulált.

A kép forrása: Nyikos Veronika

Nyikos Veronikát, U20-as Európa- bajnokunkat, aki még csak 17 esztendős, komoly elismerésben részesítette a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata. A Sportmarketing Awards díjátadó helyszíne a Puskás Aréna volt. Veronika a „Jövő legértékesebb sportolója” kategóriában a második helyezést érte el.

A kép forrása: Nyikos Veronika

– Nagyon váratlanul ért még a díjra történő jelölés is, hiszen azt a díjátadó előtt két nappal tudtam meg. Amikor az ünnepségre történő meghívót kaptam kézhez derült ki az is, hogy mivel az első három helyezettet hívták meg, biztosan a díjazottak között vagyok. Én még ekkor sem tudtam, hogy a díjátadó ünnepség ilyen impozáns lesz, így arra gondoltam, hogy természetesen ott leszek, hiszen már az megtisztelő, hogy egyáltalán a nevem felkerült a jelöltek közé. Közvetlenül a díjátadó előtt kaptam arról információt, hogy mire számíthatok, ami nagyon jó érzésekkel töltött el. Amikor azonban az ünnepség helyszínére érkeztem igazi izgalom fogott el főként attól, hogy milyen híres, prominens személyek vannak jelen.

A kép forrása: Nyikos Veronika

– Amikor a színpadra szólítottak akkor nem érdekelt, hogy hányadik helyezett lettem, hiszen már az is megtisztelő volt, hogy az első három közé jelöltek. Ami azonban nagyon jó volt, hogy az ünnepség kizökkentett a hétköznapi munkavégzésből, az pedig, hogy második helyezett lettem igazi boldogsággal töltött el.

A kép forrása: Nyikos Veronika

– Jól esik és motiváló erővel hat rám a díj, hiszen ezzel a komoly elismeréssel értékelték az eddigi munkámat. Azt azonban el kell, hogy mondjam, nem a díjátadó miatt teszem a dolgomat. Igazából eddig is edzettem, ezután is fogok, hiszen nagyon szeretem a birkózást. A versenysportban az eredmények a legfontosabbak, és még sok minden van, amit el szeretnék érni. Természetesen a végcél az olimpiára való kijutás, de addig csakis lépésről lépésre, versenyről versenyre kell előre haladnom. Most a legfontosabb, hogy a saját korosztályomban, a juniorok között legyek a legjobb, majd be tudjak kerülni a felnőttek közé. De már ez is távolabbi cél, hiszen még csak első éves junior vagyok. Jövőre azonban, ha a sérülések elkerülnek, akkor felnőtt válogatott versenyeken is bemutatkozhatok majd. Birkózom, amíg tudok, amíg örömöt találok benne. Persze tervezek előre, de még annyi minden közbe jöhet. Számomra és a családom számára is nagyon fontos a tanulás, így természetesen egyetemre fogok járni, hogy diplomám legyen. Egyelőre a birkózás az „A” terv, utána azonban az élet írja tovább a forgatókönyvet. Az biztos, hogy a sportban képzelem el a jövőmet, de hogy pontosan milyen területen, azt még nem tudom. Mivel technikumba járok ezért a végzettségem között lesz az edzői minősítés, majd elvégzem a bírói képzést is. Ezekre már fel tudom építeni a jövőmet.

A komoly elismeréshez Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is gratulált: „Szívből gratulálok a KIMBA – Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tehetséges versenyzőjének, az U20-as Európa-bajnok Nyikos Veronikának az elismeréshez. További sok sikert kívánok! Hajrá magyar birkózók!”