Birkózás

Pethes-Ker Kupa

2024.02.26.

2024.02.26.

2 perc

2024. február 24-én (szombat) a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont a Pethes-Ker Kupa Nyugat-Magyarország Régió Területi U13 Kötöttfogású Bajnokságnak.

Az eseményen 109 nevezés érkezett, azonban betegségek miatt 67-en léptek szőnyegre. A DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 21 versenyzőt vonultatott fel. Az eseményt Szűcs István a DKSE birkózó szakosztályának elnöke nyitotta meg, majd Motyovszki Mátyás a DMJV Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke is köszöntőt mondott. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Pethes Bálint vállalkozó, a verseny névadó szponzora, Mezőfalva önkormányzati képviselője, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő, akiknek Mátyás Gábor a DKSE ügyvezető elnöke, valamint Tombor István vezetőedző megköszönte a több éve tartó támogatást, mellyel segítik a sportágat. A látványos mérkőzéseket a helyszínen megtekintette Vadász Csaba 13x-os magyar felnőtt bajnok, EB ezüstérmes birkózó, valamint Kovács József a DKSE egykori kiváló birkózója is. A 16 résztvevő egyesület ifjú birkózó palántái részére remek felkészülési állomás és felmérés volt a verseny, melyen óriási küzdelmeket, remek akciókat láthattak a kilátogatók. Az egyéni eredmények alapján kiszámított összesített csapatversenyt a DKSE nyerte, 2. helyen a Kaposvári Sportiskola, a 3. helyen a Honvéd Niké SE végzett.

 

csapatkép (DKSE, Gurics GYBDSE, Enying VSE)

Eredmények:

29 kg Utczay Krisztián 1.    DKSE
32 kg Szabó Bence 1. Gurics
Twardon Áron 2.    DKSE
35 kg Boromisza Norbert 5.    DKSE
Davlyatov Safar  –    DKSE
38 kg Kaszala Máté 1.    DKSE
Réger Hannibál  3.    DKSE
Telek Emma 5.    DKSE
Kovácsik Nimród –    DKSE
46 kg Szentesi Noel  –    DKSE
50 kg Pavelka Levente 2.    EVSE
Czeiner Péter 3.    DKSE
Hegedűs Alex – DKSE
Papp Áron 5.    EVSE
58 kg Szloboda Lóránt 2.    DKSE
Fekete Csanád 3.    Gurics
Kopasz Sámuel –    DKSE
Lengyel Csenge 5.    DKSE
85 kg Androvics Márk 1.    Gurics
Kéri Dániel 3.    DKSE
+85 kg Pudelka Viktor 2.    EVSE

balról: Tombor István vezetőedző, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Pethes Bálint vállalkozó, Mátyás Gábor DKSE ügyvezet elnök